Hőszigetelés és a hőhíd

Hőszigetelés

Ha egy épület hőszigetelése előtt állsz, de nem hallottál még a hőhírmentességről, és annak fontosságáról, akkor mindenképp olvasd el ezt az írást!

Azt talán mindenki nagyon jól tudja, hogy a hőszigetelés egy nagyon fontos része a háznak. Mondhatjuk, hogy hosszú távú befektetés, hiszen először meg kell csináltatni, és utána az évek során az alacsonyabb fűtésszámlában fog jelentkezni a megtérülés, azonban az egyre magasabb gáz és villamos energia ár mellett egyre hamarabb megtérül.
Viszont sok bosszúságot is okozhat egy hőszigetelés, ha nem megfelelően készül el, és hőhidas lesz.

A lényeg, hogy a hőszigetelés tervezésénél mindenképp arra kell figyelni, hogy a ház felületének minden pontján ugyanolyan hőszigetelő képességű legyen a falszerkezet és a nyílászárók is.
Ha ez nem lesz megfelelő, akkor a kevésbé szigetelt részeken könnyebben átül télen a fal, és páralecsapódás keletkezik a mellette levő jól szigetelt falrész hőmérsékletkülönbsége miatt.
A pára hatására pedig még penész is kialakulhat ezeken a helyeken. Ezért is fontos, hogy ne maradjon ki a ház egy része sem a hőszigetelésből, és hőhídmentes is legyen.

Megosztás